Összehasonlítás egyéb vakondriasztókkal

 
 • Sörösüveg félig beásva a földbe - 35 Ft 
  Csak ha fúj a szél, csak akkor van hangja. Csak egy bizonyos szögből érkező légáramlat szólaltatja meg. Körülbelül annyira hatékony, mint a visszapillantó tükrön fityegő trafipax elleni CD :-) Inkább vigyük vissza a közértbe, akkor nem esünk el benne! 
 • Napelemes vakondriasztó - 4.100 Ft -tól 15.000 Ft-ig 
  Csak sötétedés után kapcsol be. Zömében hatástalan /ugyanis a hang zömét nem le a földbe küldi, hanem a levegőbe/. Egy átlagos kertbe kell legalább 4-5db. Egyeseknek beválik, de sokaknak egy bizonyos idő után már nem hatékony. Hozzászokik a vakond a monoton hanghoz. Előfordul, hogy a vakond ki is túrja. (Lehet, hogy kiváncsiságból megnézi, hogy mi az a halk zümmögés :) 
 • Vakondháló - Akár 50.000 Ft / 100 m2. 
  Hatékony lehet, de rendkívűl drága (kb. 50.000 Ft / 100 m2).                                           / ha vakondhálót rakat le a kertjébe, rögzíttesse a járdához a háló szélét! A vakondok ott túrnak fel! Megtalálják a gyenge pontokat. Van idejük keresgélni! Hisz ez a "szakmájuk"!/                          Medence vagy fa telepítés esetén körülményes a megbontása. Gyakran előfordul, hogy a vakondháló főlé keveredik a vakond, olyankor az egész kertet feltúrja, hisz nem tud az életterének megfelelő mélységbe leásni. Mostanában közvetlenül a gyepszőnyeg alá rakjál le. Ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy a vakond megemeli a hálóval együtt a gyep egy részét is! Ennek következtében k. 1m2-es területem berohad a fű gyökérzete.
 •  
 • Füstölők, irritáló szaggal bíró kemikáliák - 1000 Ft -tól 5000 Ft -ig
  Tapasztalatunk szerint ez sem hatékony, valóban zavarja a szag a vakondokat, ezért a bűzlő járatot betemeti és ás egy másikat! Újabb túrásokat eredményez. Bűzt kibocsátó szereket az első eső bemossa a földbe.  ( a vakond járata hamar beomlik, csak friss járatokban terjed a gáz )
 • Méreg - 3000 Ft -tól 7000 Ft -ig
  Nem túl hatékony, és nem legális! Mivel a beszerzése nem számít  hirtelen felindulásnak, 7 hónap szabadság vesztés jár érte:
II. BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV
266/B. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

 • Vakondcsapda - 2000 Ft -tól 14.000 Ft -ig
  Ha nem figyeljük a csapdát, ez is a vakondok halálával jár. Ha időben kiszedjük, mit teszünk vele? (Bekötött szemmel megforgatjuk párszor, hogy ne találjon vissza? :) Egy komolyabb vakondcsapdának jó nagy üreget kell ásni. (Az olcsóbbak olyanok, mintha egy kerti grillező készletből kivennénk a húsforgató csipeszt.) 
 
 • Beton - 1.000 Ft /  m2. 
  A leghatékonyabb, de rendkívűl csúnya. Ha 5cm vastag betonnal terítjük be kertünket, garantáltan nem jön föl vakond. Más. Kerítésépítésnél, ha legalább 3m mély betonfal alapot készítünk, nagy eséllyel elkerülhetjük a kis fekete betolakodok támadását.
 
 • ANTIVAKOND vakondriasztó - 23.300 Ft -tól 36.300 Ft -ig
  Talán a legdrágább, cserébe viszont a leghatékonyabb megoldás. Ráadásul csak az elején kell vele dolgozni, továbbá teljesen legális. Vegyszer és erőszakmentes!!!
   Támogatóink

PACA
Tintapatron Szaküzlet

Tintapatronok – Tonerek
 - NAGY VÁLASZTÉK - 
Nálunk régi nyomtatójához is talál 
eredeti és utángyártott patronokat.
 Patrontöltés 3 perc alatt
A 100 leggyakoribb TONER töltése akár 5 perc alatt!

TESCO Üzletsor
Gyöngyös, Vásár u. 2.
TEL: 06/70/948 2512

 Finominfo Webáruház
Okostelefonok, egyéb elektronikai
termékek jó áron:

http://finominfo.addel.hu/
06/20/776-2626


Minden jog fenntartva! © 2024 Vakondriasztó - ANTIVAKOND