További tanácsok

 

KÉRJÜK, CSAK OLYAN HELYRE TELEPÍTSE RIASZTÓNKAT, AHOL A SZOMSZÉDBAN HASONLÓ KÖRÜLMÉNYEK VÁRNAK A VAKONDOKRA, MINT AZ ÖN KERTJE!

HA OTT IS LAZA ÉS LOCSOLT A TALAJ, A VAKOND SZÍVESEN ÁTKÖLTÖZIK.
KÉRJÜK NE RENDELJEN RIASZTÓT OLYAN TERÜLETRE, AHOL GONDOZATLAN KERT VAN A SZOMSZÉDSÁGBAN, VAGY A KÖZELBEN SZÁNTÓFÖLD, ERDŐ TALÁLHATÓ! ONNAN MINIG SZÁMÍTHAT ÚJ "BETOLAKODÓKRA"! Persze azok is elköltöznek, de addig megcsinálják a maguk 5-6 túrását...
A vakondok védett állat!
Fő tápláléka a földigiliszta és a földben élő rovarok, azok bábja, pajorjai.
Ha van a kertben komposztáló, akkor a komposztáló által odavonzott földigiliszták kiváló „svédasztalt” biztosítanak a vakondokoknak.
A földigiliszták szeretik továbbá a nedves környezetet, az „agyonlocsolt” füvet. Ezt a vakond is jól tudja, és többszáz méterről megérzi a nedves talaj jelenlétét.
A vakondok imádják a laza talajt, adott idő alatt a puha, felásott talajban sokkal nagyobb távolságot tud megtenni kisseb fáradsággal.
 

Ne tegyen a már meglévő túrásokba petróleumos vagy más "bűzös" rongyokat és anyagokat, mert az a vakondokot téyleg zavarja, de azt a járatot betemeti, és ás egy másikat az előző mellett egy-két méterrel! (neki nem fáradság, ez a szakmája) Tehát ez csak újabb túrásokat eredményez!

 
A vakondtúrásokat a következő módon javasoljuk megszüntetni: az ásó nyelével alaposan tömködje vissza földet a járatba! (A laza talajba szívesen beköltözik a hangya. Pár nap múlva érdemes vízben feloldott rovar-irtószerrel locsolni a túrás környékét.)
Gereblyével húzza a földet a lyukb
a kivülről befelé, tapossa a lyukba a földet, a maradékot pedig gereblyézze szét, hogy minél vékonyabb réteg föld legyen a gyepen! Slaggal locsolva porlassza szét a maradék rögöket!
 
Ügyeljen arra is, hogy ugyanolyan fűmagkeveréket használjon az újratelepítéshez, mint a körülötte lévő egészséges gyep.
Hajlamosak vagyunk újratelepítésnél az elegendő mennyiségű fűmag többszörösét szórni a betemetett túrás környékére. Itt nagy csomókba nőhet ki az új fű. Elüt a környezetétől. Legyünk türelmesek,  lehet, kell fél év is mire teljesen eltünik a vakondtúrás helye!
Ha gyeptéglával akarja elfedni a  vakondtúrás nyomát, győződjön meg róla, hogy az ugyanolyan tipusú legyen, mint az Ön füve! 

_________________________________________________________________
Ha már használja termékünket és az összes vakond elmenekült, akkor se kapcsolja ki a készüléket!!! Akár néhány nap alatt visszatérhetnek. Újra feltúrják a kertjét. Ismét meg kell várnia a 4-6 hetet, míg elköltöznek!!
Készüljön fel! A harc sosem ér véget!
Ha kis betolakodóink elköltöztek, számíthatunk az új jövevényekre. Kiváltképp tavasszal, májusban, amikor az anyák "kidobják" a csemetéket az alomból, számíthat új túrásokra!
Gyakori a vakond "népvándorlás" hosszú száraz időszak után is. /pl. 2016 Aug./
De azok is 2-6 hét alatt elköltöznek...
És ez így megy újra meg újra!

 
 

 Támogatóink

PACA
Tintapatron Szaküzlet

Tintapatronok – Tonerek
 - NAGY VÁLASZTÉK - 
Nálunk régi nyomtatójához is talál 
eredeti és utángyártott patronokat.
 Patrontöltés 3 perc alatt
A 100 leggyakoribb TONER töltése akár 5 perc alatt!

TESCO Üzletsor
Gyöngyös, Vásár u. 2.
TEL: 06/70/948 2512

 Finominfo Webáruház
Okostelefonok, egyéb elektronikai
termékek jó áron:

http://finominfo.addel.hu/
06/20/776-2626


Minden jog fenntartva! © 2024 Vakondriasztó - ANTIVAKOND